وبلاگ :
راه فضيلت
يادداشت :
ايت الله بهاء الديني و اصلاح خود« آدم شو تا اعمالت قبول شود»
نظرات :
1
خصوصي ،
51
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
جواب نويسنده به يك كاربر گرامي
سوال
:طريقه محاسبه نفس چگونه است؟کدام مرحله مقدم است ؟و پس از چه زماني گام ديگري برداريم؟
نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت:
دوست خوبم از اين كه سوال خود را با وبلاك راه فضيلت در ميان گذاشتيد كمال تشكر و قدر داني را دارم ...دوست خوبم من در كامنت شما مشاهده كردم كه شما به قضيه خود سازي به ديد يك كار بسيار سخت و پيچيده نگاه ميكنيد در حالي كه اين طور نيست بلكه بسيار اسان است همان كارهاي روز مره را اگر به خاطر خدا انجام دهيم و از محرماتي كه خداوند مشخص كرده مانند دروغ ،غيبت ،تهمت ظلم فحش ،نا اميدي ،زنا،كم فروشي،و..و واجبات را در مقابل انجام دهيم مانند نماز هاي روزانه،روزه ماه مبارك رمضان،راست گويي،امر به معروف و نهي از منكر البته با رعايت شرايط اين عمل،شاميدواري به خداوند،توكل،و...اين خود نمونه از خود سازي است اما من براي اين كه شما دليلي محكم تر داشته باشيد اين جواب را از زبان ايت الله طباطبايي مي نويستم ..البته قبل از خواندن يك فاتحه و صلوات بفرستيد كه ان شاالله توفيقي باشد براي ادامه خودسازي
فرمايشات ايت الله علامه طباطبايي در مورد خود سازي...
براي رسيدن به خود سازي لازم است همتي برآورده، توبه اي نموده، به مراقبه و محاسبه پردازيد. به اين نحو که هر روز که طرف صبح از خواب بيدار مي شويد قصد جدي کنيد که در هر عملي که پيش آيد رضاي خدا - عز اسمه - را مراعات خواهم کرد. آن وقت در سر هر کاري که مي خواهيد انجام دهيد نفع آخرت را منظور خواهيد داشت، به طوري که اگر نفع اخروي نداشته باشد انجام نخواهيد داد، هر چه باشد. همين حال را تا شب، وقت خواب ادامه خواهيد داد و وقت خواب، چهار پنج دقيقه اي در کارهايي که روز انجام داده ايد فکر کرده، يکي يکي از نظر خواهيد گذرانيد. هر کدام مطابق رضاي خدا انجام يافته شکري بکنيد. و هر کدام تخلف شده استغفاري بکنيد. اين رويه را هر روز ادامه دهيد. اين روش اگر چه در بادي حال سخت و در ذائقه نفس تلخ مي باشد ولي کليد نجات و رستگاري است. و هر شب پيش از خواب اگر توانستيد سور مسبحات يعني سوره حديد و حشر و صف و جمعه و تغابن را بخوانيد و اگر نتوانستيد تنها سوره حشر را بخوانيد
محمد حسين طباطبايي
توضيح:
توبه، پس از آنکه بنده از وظيفه بندگي سرباز زد واجب است هر چه زودتر به درگاه الهي برگردد و از حق تعالي طلب مغفرت و آمرزش نمايد و آمادگي خود را براي فرمانبري اعلام کند. بر اين معني عقل و نقل گواه و آيات و روايات بسيار است. در قرآن کريم آمده است: توبوا الي الله جمعيا ايها المؤمنون; اي مؤمنان همگي به سوي حق تعالي برگرديد و توبه کنيد.
امام باقر(ع) فرمايد: کسي که از گناه توبه کند بسان کسي است که اصلا گناهي نداشته است.
مشارطه:
آن است که انسان پيش از شروع در کار، با خويشتن شرط و تعهد کند که از جاده مستقيم شرع خارج نشود. خواسته هاي حق تعالي را عمل کند بلکه بر خواسته هاي خود مقدم دارد و هيچ گاه از طلب رضاي خداوند و آخرت جويي غلفت نورزد.
مراقبه:
آن است که بنده به هنگام عمل، حق تعالي را در نظر گيرد و خود را در محضر خداوند بيند و کشيک نفس کشد که مبادا از فرمان و خواسته مولا سرباز زند و راه دگر گيرد و عصيان ورزد و به لهو و لعب پردازد.
يک چشم زدن غافل از آن ماه مباشيد
شايد که نگاهي کند آگاه نباشيد
در کارهايي که روز انجام داده ايد فکر کرده، يکي يکي از نظر خواهيد گذرانيد.
هر کدام مطابق رضاي خدا انجام يافته شکري بکنيد.
و هر کدام تخلف شده استغفاري بکنيد.
محاسبه:
آن است که از خويشتن حساب کشد که فکر و فعل خود به چه صرف کرده و اوقات را چگونه به سر آورده است. پس از آنکه به کاري پرداخت و وقتي و فرصتي گذشت آن را ارزيابي مي کند و با محک شريعت آن را مي سنجد تا فايده و ضرر را بفهمد. بر کارهاي پسنديده خداي را سپاس گويد که او را توفيق داده است و از کارهاي زشت و گناه استغفار مي کند.
امام(ع) فرمايد: از ما نيست کسي که هر روز از خود حساب نکشد. پس اگر کار نيکي انجام داده حمد خدا کند و بيشتر انجام دهد و اگر گناهي از او سر زده از خداوند آمرزش بطلبد.
امام صادق(ع) از پدران گراميش(ع) از رسول خدا(ص) روايت کند که فرمود: خوشا به حال کسي که در روز قيامت در نامه عملش، در زير هر گناهي استغفاري بيابد.
سور مسبحات:
پنج سوره اي که با (سبح) و يا (يسبح) آغاز مي شود سور مسبحات ناميده مي شود. چرا که اين سوره ها با تسبيح حق تعالي آغاز مي شود. و دو سوره اسراء و الاعلي را که با (سبحان) و (سبح) آغاز مي شود داخل آن ندانند. در حديث آمده است: پيامبر گرامي اسلام(ص) نمي خوابيد مگر آنکه مسبحات را مي خواند و مي فرمود: در اين سوره ها آيه اي است که از هزار آيه برتر است. پرسيدند: مسبحات کدام است؟ فرمود: سوره هاي حديد و حشر و صف و جمعه و تغابن.
امام باقر(ع) فرمايد: هر کس همه مسبحات را قبل از خواب بخواند نميرد تا قائم(عج) را درک کند. و اگر مرد در پناه رسول(ص) خواهد بود.