• وبلاگ : راه فضيلت
  • يادداشت : فاطمه بهترين الگو براي تربيت اسلامي
  • نظرات : 8 خصوصي ، 52 عمومي
  • آموزش پیرایش مردانه اورجینال

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + جواب نويسنده به يك كاربر گرامي 
    سوال:علت نجس بودن سگ چيست؟ در حالي كه اين حيوان يكي از باوفاترين و زيباترين مخلوقات خداوند است (با گونه هاي مختلف و بعضا بسيار زيبا و با نمك) كه انسان را در اين خلقت خدا دچار حيرت مي كند. با اين وجود چرا مورد تنفر است؟

    نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت:

    از نظز پزشكي: سگ حامل ميكروب هاي خاصي است كه براي انسان بسيار مضر است. از جمله بيماري هاري كه از طريق بزاق دهان سگ به انسان منتقل مي شود و در ظرف چند روز مي تواند انسان را به كام مرگ بكشاند. همچنين سگ ناقل برخي از بيماري ها مانند كيست هيداتيك و غيره است و به عنوان ناقل و واسطه بين بيماري اصلي و انسان عمل مي كند.
    بنا به فرض كه روزگاري فرا برسد كه بشر با استفاده از تمام امكانات داروئي سگ را استريل كند؛ به گونه اي كه هيچ گونه بيماري نداشته باشد، باز هم سگ نجس است. زيرا علم تجربي فقط در حد حسيات و آن چه با وسايل فيزيكي كشف مي كند مي تواند نظر دهد. در حالي كه علت نجاست سگ بيماري و غيره نمي باشد. علت اصلي آن را فقط خداي سبحان مي داند و بس. اگر روزي حتي تعداد امراضي كه به وسيله سگ منتقل مي شود افزايش يابد (بيشتر كشف شود) باز هم بر نجاست سگ نمي افزايد. بنابراين آنچه در اينگونه موارد لازم است مورد توجه قرار گيرد حكمت هايي است الهي، كه ما از آن خبر نداريم. البته بايد تلاش كنيم بر اين حكمت ها دسترسي پيدا كنيم؛ ولي اگر هم دسترسي پيدا نكنيم حكم خدا عوض نمي شود.
    نكته ديگر اينكه قوانين الهي مانند قوانين بشري هم موارد مثبت دارد، هم موارد منفي. همانگونه كه در مورد علت پاك بودن گوسفند و گاو هيچ سوالي نمي كنيم نبايد از علت نجس بودن سگ هم سوال كرد؛ هر دو تعبدي است، يعني بايد هر چه خداوند گفته است بدون چون و چرا بپذيريم. همچنانكه اگر پزشك حاذق بگويد شكر شيرين را نخور و حنظل تلخ را بخور تا خوب شوي بايد بگوييم سمعا و طاعتا.

    با صرف نظر از جهات بهداشت جسم توجه به دو نکته ذيل از جهت بهداشت رواني متعاقب اين حکم سودمند است:
    1_ اکنون که سگ و خوک به عنوان دو حيوان نجس العين توسط احکام شريعت معرفي شده اند باز هم مي بينيم که بسياري از افراد با سگ و خوک انس فراوان دارند آنقدر که گاه رفتار و بازي با سگ براي آنان شيرين تر از هم نشيني با اعضاي خانواده شان مي باشد. اکنون فرض مي کنيم که اين حکم اسلامي نبود، آن وقت پيامد آن اين بود که بسياري از انسانها حتي اهل ايمان سگي در خانه داشته باشند و فرزندان آنها با آنان انس بگيرند و با خود آنان با آن سر گرم شوند ، با کمي دقت مي يابيم براي کاري که هيچ ارزش معنوي و حتي مادي ندارد تا چه اندازه وقت و هزينه هاي فراوان صرف مي شد و انسانها را غافل از کارهاي مفيد خويش مي ساخت و در مقابل آن خوي حيواني آنان به دليل انس با حيواني چون سگ رشد مي کرد و از انسانيت دور مي گشتند. بنابراين با دقت در هدف خلقت که A}«ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون»{A؛ V}(سوره ذاريات آيه 51) {V (ما جن و انس را خلق نکرديم مگر براي اينکه عبادت کنند) مي يابيم که حکم به نجات و دوري از اين حيوانات بسيار بجا و دقيق است.
    2_ فلسفه جعل برخي از احکام ، پرهيز از موضوع آن و فاصله گرفتن از آن به عنوان يک خطر جدي است، مثلا گاهي بيان مي کنند به سيم لخت دست نزنيد تا دچار برق گرفتگي نشويد، و معمول خطرات اين گونه است همان طوري که در مورد نوع گناهان اين است که فلان کار را انجام ندهيد اما در کنار ترانس هاي قوي يا دکل هاي فشار قوي برق نه تنها نبايد با آنها تماس حاصل کرد بلکه نبايد به آنها نزديک شد و گرنه در فاصله کم، تأثير زيان بار خواهد داشت «سگ بازي» و نيز استفاده از «گوشت خوک» با توجه به تأثير رواني آنها بسيار مضر است که خيلي ها به آن مبتلا هستند خصوصا با توجه به اقليت هاي ديني که مثلا استفاده از گوشت خوک را جايز دانسته يا سگ بازي در عرف فرهنگي بيگانگان امري پسنديده بود. کما اينکه از جمله تفريحات درباريان و اشراف همين امر بود و حتما توجه داريد که خوک مظهر شهوت و بي غيرتي است و بر اساس علوم پزشکي و روان پزشکي ثابت شده است که صفات گوشت حيوانات به خورنده آنها سرايت مي کند. از اين رو حکم شرعي مبني بر نجاست اين دو حيوان، مقدمه اي براي فاصله گرفتن از اين حيوانات و استفاده هايي است که بيگانگان اقليت ها و يا افراد لاابالي و بي اعتنايي به مسايل شرعي مي نمايند. ناگفته نماند معمولا هر حيواني يک يا چند خصلت خوب دارند بايد از آنها در همان جهت بهره برد. سگ به عنوان يک حيوان باوفا، در برخي کارها از جمله در محافظت از گله هاي گوسفند و يا شکار برخي حيوانات مورد استفاده است و نهي در اين مورد نيست بلکه «کلب معلم» يعني سگي که براي شکار تعليم داده شده، احکام خاصي دارد که مي تواند بيشتر اين حيوان را در خدمت انسان قرار دهد. ولي اين مسأله باعث نمي شود که زندگي و رابطه انسان را به سگ بازي يا آميختگي و انس با سگ کنيم به ويژه با در نظر گرفتن آثار زيان بار روحي و جسمي زيانباري که در اين حد از ارتباط وجود دارد.
    منبع:http://www.porseman.org/q/show.aspx?id=96683#