• وبلاگ : راه فضيلت
  • يادداشت : در هر روزي چند بار استغفار بكنيم؟
  • نظرات : 3 خصوصي ، 130 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     

    سلام...
    به مناسبت عيد غدير خم:
    اخوت يعني چي؟
    اخوت به معناي برادري است و عقد اخوت يا صيغة اخوت هم پيوندي است که بين دو نفر بسته مي‌شود و براي خودش آدابي دارد.
    عقد اخوت مي‌تواند دو تا دوست را که هيچ پيوند خوني و فاميلي با هم ندارند تبديل به دو برادر کند. يعني حقوقي را بر گردن طرفين بگذارد و يک‌جوري دوستي و رفاقت را ثبت رسمي و دائمي کند.
    دو نفر که از نظر روحي و فکري نزديک هستند و احساس مي‌کنند که مي‌توانند اين رفاقت را سال‌ها ادامه دهند، مي‌توانند طرفين اين عقد بي‌مهريه و هزينه باشند!
    برقراري اين پيوند، اتفاق جالبي است که مي‌تواند رخ دهد و نتايج مناسبي داشته باشد. با اين حال حجت الاسلام آقايي از استادان حوزه در اين‌باره معتقد است که با هر کسي نبايد عقد اخوت بست.
    يعني يک طورهايي بايد عاقلانه به موضوع نگاه کرد و احساسي نمي‌شود عمل کرد. چون اين دو نفر بايد يک عمر اين رابطة محکم را حفظ کنند و از طرفي هم نبايد طوري شود که به رفاقت‌هاي افراطي و رفيق‌بازي منجر شود.
    حجت‌الاسلام آقايي که تجربيات زيادي هم از کار فرهنگي و ارتباط با جوان‌ها دارد، دوستي‌هاي افراطي دوران نوجواني را خطرناک مي‌داند. ولي مي‌گويد: «عقد اخوت چيزي فراتر از اين حرف‌ها است و اگر درست جا بيفتد و اجرا شود، آثار تربيتي فوق‌العاده‌اي خواهد داشت.»
    معلوم نيست که چرا هر وقت حرف از دوستي و رفاقت و برادري به ميان مي‌آيد ياد نوجوان‌ها و جوان‌ها مي‌افتيم. انگار آدم بزرگ‌ها دل ندارند و رفاقت سرشان نمي‌شود. حاج آقا آقايي معتقد است که اين اتفاق مي‌تواند در بين آدم‌ها با هر سن و سالي بيفتد و مثلا در ايام خاصي در مساجد و هيأت‌ها عقد اخوت دسته‌جمعي خوانده شود.
    ظاهرا سال‌ها بعد از پيامبر بود که سنت عقد اخوت در بين مسلمانان در روز عيد غدير رواج پيدا کرد و اين روز بزرگ بهانه‌اي شد براي پيوند برادري.
    خانم‌هاي عزيز در نظر داشته باشند که عهد اخوت يا برادري فقط منظور، عهد بين آقايان نيست. خانم‌ها هم مي‌توانند با هم عهد ببندند.