• وبلاگ : راه فضيلت
  • يادداشت : خلوت!!! ...فراموش نكن خدا و اوليا مي بينند
  • نظرات : 26 خصوصي ، 217 عمومي

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + جوب نويسنده به يك كاربر محترم 
    سوال: آيا در دين اسلام رواست بعضي از آقايان بدون دليل و از روي خوشگذراني ازدواج موقت انجام دهند، با توجه به اين كه در قانون است كه اگر مرد بدون اجازه همسرش ازدواج كند، خانم مي‌تواند طلاق بگيرد، ولي در عمل غير از اين است! مجازات خداوند در اين مورد چيست؟

    نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت:


    ازدواج قراردادي است كه دو نفر زن و مرد با هم مي‌بندند و متعهد مي‌شوند كه در كنار هم زندگي كنند و نيازهاي جنسي و روحي و رواني همديگر را برآورده سازند. در اين قرارداد هر دو محتاج يكديگرند و از همديگر بهره مي‌برند و بايد به همديگر بهره برسانند. در ضمن نسل جديد هم توليد مي‌شود و تربيت مي‌گردد:

    «ومِن آياتهِ أنْ خلَقَ لكُم مِنْ أنفسكُم أزواجاً لتسكُنوا إليها؛(1) از نشانه‌هاي خداوند اين كه از جنس شما برايتان همسران و جفت‌هايي آفريد تا در كنار آنها آرامش بيابيد».

    «هُنّ لباسٌ لكُم وأنتُم لباسٌ لهنّ؛(2) زنان لباس شما و شما لباس آنانيد».

    اين لباس، پوشانندة عيب‌ها سبب زينت و آرامش بودن، زماني وجود پيدا خواهد كرد كه زن و مرد به هم متعهد باشند و مهر و محبت و علاقه خود را نثار يكديگر كنند و براي آسايش و آرامش همديگر فداكاري نمايند اما ازدواج موقت يا تعدد زوجات حرام نشده، به عنوان راهكاري براي موقع غير عادي قرار دادهشد، هم‌چنان كه طلاق حرام نشده و براي مواقع غير عادي قرار داده شده است.

    خداوند مردان و زنان هوسباز را (كه به زنان و مردان ديگر هستند و بدون دليل به طلاق و ازدواج‌هاي مكرر و موقت اقدام مي‌كنند) دوست نمي‌دارد و آنان را لعن مي‌كند.(3)

    در روايات هم ازدواج موقت و چند همسري تشويق نشده است. اگر در مواردي نسبت به متعه تشويق شده به جهت مبارزه با بدعتي بود كه افرادي گذاردند و حلال خدا را حرام شمردند.(4) و گرنه ازدواج موقت به خودي خود مورد تشويق نيست، بلكه در رواياتي از ازدواج موقت بدون لزوم و ضرورت نهي شده است.

    امام رضا فرمود: «ازدواج موقت براي افرادي كه همسر دائم ندارند [و نمي‌توانند همسر دائم بگيرند] و نياز آنان به همسر دائم برطرف نشده، حلال و مباح است اما كساني كه همسر دائم دارند، فقط زماني كه [به علت مسافرت يا جهات ديگر] از همسرشان دور هستند، به ازدواج موقت اقدام كنند».(5)

    در روايت ديگر ضمن نهي از ازدواج موقت غير ضروري مي‌فرمايد: «بر ازدواج موقت اصرار نداشته باشيد. بر شما لازم است بر ازدواج دائم، به عنوان سنت رسول خدا؛ پس با مشغول شدن به ازدواج موقت، از همسران خود غافل نگرديد كه آنان كافر شوند و از اين حلال و حكم خداوند بيزاري بجويند و اجازه دهندة آن (بعضي ما امامان) را نفرين كنند و دشنام دهند».(6)

    اما اگر مرد بدون اجازه زن ازدواج كند زن هم حق دارد تقاضاي طلاق كند و مرد موظف است با پرداخت حقوق وي را طلاق دهد. هم‌چنان كه ازدواج دوم براي مردم جايز است، تقاضاي طلاق هم براي زن جايز است مرد نمي‌تواند او را به ماندن و تحمّل وا دارد و بايد با پرداخت حقوق قانوني و شرعي او را رها كند. زن‌ها بايد براي گرفتن اين حق خود در صورت لزوم جديت داشته باشند.

    مجازات مردان هوسبازي كه همسر خود را فداي هوسبازي مي‌كنند و در زجر و شكنجه نگاه مي‌دارند يا بدون دليل موجه و بدون پرداخت حقوق شرعي و قانوني طلاق مي‌دهند تا به خوشگذراني خود برسند، بسيار سنگين است هم‌چنان كه اين مجازات در انتظار زنان هوسباز است. كم نيستند زنان هوسبازي كه با ديدن يك مرد خوش اندام و ثروتمند و...، دل بدو سپرده، براي رسيدن به هوا و هوس خود از شوهر زحمتكش و پر تلاش و وفادار خود و بچه‌هاي معصوم خويش چشم مي‌پوشد و طلاق مي‌گيرند تا به دلخواه خود برسند! چنين اقدام‌هاي ناجوانمردانه‌اي (چه از زن يا مرد) ناپسند است و قهر خشم خدا را در پي دارد.

    اميد است همة ما متوجه شويم و بهشت را در زندگي زناشويي كه داريم بيابيم كه كار سختي هم نيست.

    پي‌نوشت‌ها:

    1. روم (31) آيه 30.

    2. بقره (2) آيه 187.

    3. وسايل الشيعه، ج 7، ص 267 ـ 268.

    4. نظام حقوق زن در اسلام، ص 82.

    5. وسايل، ج 21، ص 32.

    6. همان، ص 23.