• وبلاگ : راه فضيلت
  • يادداشت : اين لقمه به جاي آن لقمه
  • نظرات : 6 خصوصي ، 71 عمومي
  • درب کنسرو بازکن برقی

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + جواب نويسنده به يك كاربر محترم 
    قسمت دوم پاسخ:

    يا خدا آفريد تا بندگان را به كمال برساند .ويژگي هدف مياني اين است كه همواره معقول است كه از هدف آن سوال كرد؛ مثلا" مي پرسند؛ چرا خداوند انسان را آفريد؟ مي گوييد تا او را به كمال برساند و يا به او جود كند .در اين جا مي توان دوباره پرسيد : چرا او را به كمال برساند؟ يا چرا به او جود كند؟ مي گويند : چون فياض و جواد است. ديگر صحيح نيست كه سوال شود : چرا فياض و جواد است ؛ زيرا فياض بودن در ذات او هست .
    9- آنچه گفته شد هدف فاعل در اصل آفرينش است ؛ اما هدف فاعل در آفرينش يك موجود خاص ( مانند انسان ) نيازمنديك نكته ويژه است . اين نكته درباره انسان عبارت است از ( ( كمال خاصي كه خداوند مي خواست با خلقت انسان آن را بيافريند ) ) .
    توضيح : لازمه كمال فياض بودن خداوند اين است كه هر كمال ممكني را بيافريند .او قبل از آفرينش انسان ، موجودات ديگري را به نام ملايكه آفريده بود كه از همان ابتداي آفرينششان داراي همه كمالات ممكنه بودند؛ يعني ، همه كمال ها رابالفعل دارا بودند .پس هرگز به كمال جديدي دست پيدا نمي كنند و مرتبه وجوديشان تكامل نمي يابد [ خداوند از زبان ملايكه فرمود :
    ( ( و ما منا الا له مقام معلوم و انا لنحن الصافون و انا لنحن المسبحون ؛ و هيچ يك از ما ( فرشتگان ) نيست مگر [ اين كه ] براي او [ مقام و ] مرتبه اي معين است وماييم كه صف بسته ايم و ماييم كه خود تسبيح گويانيم ) ) .
    حضرت علي ( ع ) فرمود : ؛ سپس آسمان هاي بالا را از هم گشود و از فرشتگان گوناگون پرنمود .گروهي از فرشتگان همواره در سجده اند و ركوع ندارند و گروهي درركوعاند و نمي ايستند و گروهي در صف هايي ايستاده اند و پراكنده نمي شوند و گروهي هموراه تسبيح گويند و خسته نمي شوند ) ) ، ( نهج البلاغه ،خطبه اول ) . ] آنان خدا را پرستش مي كنند واين كمالي است كه خداوند به آنها داده است و آنان امكان نافرماني و مخالفت ندارند [ خداوند متعال فرمود : ( ( لايسبقونه بالقول و هم بامره يعملون ؛ [ فرشتگان ] در سخن بر اوپيشي نمي گيرند و خود به دستور او كار مي كنند ) ) ، ( انبيا، آيه 27 ) و نيز فرمود :
    ( ( عليها ملايكه غلاظ شداد لايعصون الله ما امرهم و يفعلون مايومرون ؛ بر آن [ آتش ] فرشتگاني خشن [ و ] سختگير [ گماشته شده ] اند از آنچه خدا به آنان دستور داده سرپيچي نمي كنند و آنچه را كه مامورند انجام مي دهند ) ) ، ( تحريم ، آيه 6 ) ] . خداوند به دليل فياض بودنش ، مي خواست علاوه بركمالي كه ملايكه دارند، يك كمال برتري نيز بيافريند و آن كمال اختياري انسان است ؛ يعني ، موجودي را بيافريند كه همه اين كمال ها را با اختيار وانتخاب خود به دست بياورد .
    از اين رو انسان را آفريد، انساني كه از ابتداداراي همه كمالات نيست ؛ اما به گونه اي است كه مي تواند به آن كمال هابرسد .روشن است كمالي كه انسان با اختيار و انتخاب آزاد خود تحصيل مي كند، از كمال اعطايي ملايكه برتر است [