سوال:
جوان در صورت نداشتن شرايط ازدواج چگونه و با توسل به چه راه هايي مي تواند خويشتن دار باشد و در جوامع امروزي به دور از شهوت باشد و همچنين عدم ارضاي ميل جنسي به روحيه او آسيب نرساند؟نتيجه تحقيق نويسنده وبلاک راه فضيلت:قسمت اول پاسخ: دوست گرامي از اين که سوال خود را با وبلاک راه فضيلت در ميان گذاشتيد کمال تشکر و قدر داني را دارم
علاقه و تصميم شما براي دوري از گناه و نيفتادن در دام شهوات نشانه ايمان و آگاهي شماست در واقع شما شرايط لازم براي پاكي و طهارت و بنده خو ب خدا بودن را دارا هستيد كه همان آگاهي و ايمان است. به همين دليل عملي ساختن اين هدف براي شما كار سختي نخواهد بود, به شرطي كه اراده كنيد و مقاومت كافي داشته باشيد.
شيطان همان موجود خبيثي است كه قسم خورده همه انسان ها را از خدا دور كند. او نقطه ضعف هر كسي را مي داند و از همان طريق او را واراد به گناه مي كند. نقطه ضعف اصلي جوان, شهوت است.
غريزه جنسي گرچه غريزه اي لازم در انسان است كه بقاي نسل بشر در پرتو آن امكان پذير مي شود, ولي اگر كنترل نشود, مي تواند بسيار خطرناك باشد, به طوري كه دنيا و آخرت آدمي را برباد دهد.
اولين و مهمترين راه براي كنترل غريزه جنسي آن است كه اگر راهي براي ارضاي مشروع آن وجود ندارد (ازدواج), از تحريك و تقويت آن جدا پرهيز كنيم, ديدن صحنه ها شهوت انگيز مثل فيلم ها و عكس هاي مستهجن, نگاه به نامحرم, خصوصا زنان و دختران آرايش كرده, گوش دادن به موسيقي هاي شهوت انگير, خواندن داستان ها و رمان هاي جنسي و كارهايي از اين قبيل به راحتي مي تواند هر انساني را در برابر اين غريزه تسليم كند, هر چند آن انسان پيامبر باشد.
داستان حضرت يوسف به ما مي آموزد كه حتي پيامبري چون يوسف از صحنه هايي كه موجب تحريك شهوت بود فرار مي كرد و همين سبب پاكي او شد.
مورد ديگر حضرت علي(ع) است كه در سن جواني به همه سلام مي كرد ولي به دختران جوان سلام نمي كرد و مي فرمود: چون من جوان هستم مي ترسم پاسخ آنها در من تأثير منفي بگذارد.
قدم دوم براي كنترل شهوت و نيفتادن به دام آن, ازدواج است. انسان اگر بخواهد به حرام مبتلا نشود, چاره اي ندارد كه غريزه جنسي خود را از راه حلال ارضاء كند. اگر بتوان سطح توقعات را كم كرد و از آداب و رسوم اضافي دست برداشت, مي توان اين صفت حسنه اسلامي را آسانتر انجام داد.
قدم سوم: توسل و دعا و تقويت نيروي ايمان و اراده است. اگر جواني با خلوص نيت و بطور دائمي از خدا بخواهد هنگام هجوم شهوات ياري اش كند, قطعا خداوند در لحظه گناه, ايمان و بصيرت او را افزايش مي دهد و تاثير وسوسه شيطان را در او كم مي كند, با مطالعه سوره يوسف آيات 23 و 24, مطلب روشن تر مي شود.
قدم چهارم: نااميد نشدن از ادامه راه است. شهوت به جهت قدرت فوق العاده اي كه دارد, كمتر كسي است كه بتواند دائما بر آن غلبه كند, خصوصا اگر جوان و مجرد باشد. پس گاه اتفاق مي افتد انسان با تمام تلاشي كه براي مهار آن كرده, باز هم در موردي تسليم آن مي شود. چاره كار در اين جا, توبه و استغفار است. اما گاهي ديده مي شود بعضي افراد در اين موارد, چنان دچار عذاب وجدان مي شوند كه فكر مي كنند همه چيز تمام شده و ديگر راه برگشتي وجود ندارد. در حالي كه از نظر قرآن نااميدي, از هر گناهي بزرگتر است. هيچ گناهي نيست كه با توبه آمرزيده نشود حتي شرك و كفر قابل بخشش است. پس نااميدي جايي ندارد.