• وبلاگ : راه فضيلت
  • يادداشت : دغدغه هاي رهبر فرزانه در بخش محرومان كشور
  • نظرات : 6 خصوصي ، 78 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     <      1   2   3   4   5    >>    >
     
    [گل]سلام مهربان:انشاالله كه هواي لطيف پائيزي به كامتان هست و بازم انشاالله خوش وخرم وبا نشاط و سرحال هستيد ، خداراشكر كه لحظه اي توفيق حاصل شد تا عرض ادبي خدمتتان داشته باشيم و بازم از بوي خوش جوهر قلم گلتان كه صفحه زرين وبتون را عطر آگين نموده استشمام كنيم واز نقش و نگار نوشتار ارزنده تان، به يادگاردرنگاه و ذهنمان بسپاريم و همواره برحضورتان بر وب حقيرمان بباليم و تحفه اي از ديدگاهتان را به ارمغان داشته باشيم [گل][بدرود]
    وقتي متولد ميشيم،برامون اذان ميگن و وقتي ميميريم،برامون نماز ميخونن...به راستي زندگي چه کوتاست به فاصله ي يک اذان تا نماز.
    سلام دوست عزيز
    شما لطف دارين اره اصلاح کردن خيلي خوبه ادم بايد کلش به سنگ بخوره بعد به فکر خودش ميوفته.
    خوشحال ميشم بازم بياي.
    دستان آقا براي کمک به محرومين پرتوان باد
    استفاده کردم
    + جواب نويسنده به يك كاربر گرامي 
    قسمت دوم از پاسخ سوال عالم ذر:

    در مورد «عالم ذر» در ميان دانشمندان، مفسران، متكلمان و ارباب حديث، گفت و گوهاى زيادى واقع شده است، و اين نشانگر پيچيدگى موضوع (عالم ذر) مى‏باشد.
    خداى سبحان در قرآن كريم مى‏فرمايد: ... و اذ اخذ ربّك من بنى آدم من ظهورهم ذرّيتهم و اشهدهم على انفسهم الست بربكم...؛ به خاطر بياور زمانى را كه پروردگارت از پشت فرزندان آدم «ذريّه» آنها را برگرفت، آنان را گواه بر خودشان گرفت و از آنها پرسيد: آيا من پروردگار شمانيستم، آنان همگى گفتند: آرى، ما گواهى داديم، اين كار را خداوند به خاطر آن انجام داد كه در روز قيامت نگوييد ما از اين موضوع توحيد و معرفه الله غافل بوديم، (اعراف، آيه 172).
    حال اين ظهور و بروز (در عالم ذر) كه واقع شده و به چه صورت انجام گرفته است و منظور از عالم ذر چيست؟
    1. محدّثان در پاسخ مى‏گويند: در بعضى از احاديث آمده است: فرزندان آدم تا پايان دنيا به صورت ذرّات كوچكى از پشت آدم خارج شدند و فضا را پر كردند؛ در حالى كه داراى عقل و شعور بودند و قادر بر سخن و تكلم بودند. خداوند آنان را مخاطب قرار داد آيا من پروردگارشما نيستم (الست بربكم)؟ همگى در پاسخ گفتند. آرى (بلى) به اين ترتيب پيمان نخستين بر توحيد گرفته شد».
    2. گروهى از مفسران مى‏گويند: منظور از «ذر»، ذرات نخستين وجود انسان (نطفه) از پشت پدران به رحم مادران انتقال يافت و به تدريج در عالم جنين به صورت انسان كاملى درآمد و همان حال خداوند استعدادهايى به او داد كه بتواند حقيقت توحيد را درك كند. از اين روعالم ذر عالم جنين است و سؤال و پاسخ به زبان حال صورت گرفته است.
    3. منظور از عالم «ذر» عالم «ارواح» است؛ يعنى، خداوند در آغاز ارواح انسان‏ها را آفريد و مخاطب ساخت و از آنان اقرار بر توحيد گرفت.
    4. منظور از «ذر» اجزاى بسيار كوچك نيست؛ بلكه ذر به معناى ذريّه (فرزندان) است؛ خواه كوچك و صغير باشند يا بزرگ و كبير. بنابراين سؤال و جواب در ميان انسان و خداوند، به وسيله پيامبران به زبان «قال» مى‏باشد.
    5. سؤال و جواب (در عالم ذر) بين انسان و خداوند، به زبان حال، صورت گرفته است؛ آن هم بعد از بلوغ و كمال و عقل.
    6. علاّمه طباطبائى مى‏گويند: موجودات داراى دو نوع وجودند، يك وجود جمعى در نزد خدا ـ كه در قرآن به عنوان ملكوت از آن ياد شده است ـ و ديگر وجودات پراكنده كه با گذشت زمان به تدريج ظاهر مى‏شوند. به اين ترتيت عالم انسانيت دنيوى، مسبوق به عالم انسانيت ديگرى است كه در آن جا هيچ موجودى محجوب از پروردگار نيست و با شهود باطنى او را مشاهده كرده و به واحديت. او اعتراف مى‏كند و سؤال و جواب در عالم «ذر» مربوط به آن جا مى‏شود، (الميزان، ج 8، ص 320 - 333)
    آيه ميثاق از آياتي است كه مفسران , سؤال هاي زيادي درباره ي آن مطرح كرده اند كه مفسران بيان فرموده اند, به شرح ذيل است :
    1. اين ميثاق الهي در چه عالمي انجام گرفته است ؟
    2. اين پيمان , در چه شرايطي واقع شده است ؟
    3. آيا اين عهد به صورت دسته جمعي بوده است , يا تك تك انسان ها حضور داشته اند؟ پيش از آن كه به آراي صاحب نظران اشاره كنيم , لازم است توجه كنيم گرچه نكات مبهم و دقيقي در اين بحث وجود دارد ولي اين آيه به روشني دلالت مي كند كه خدا با فرد فرد انسان ها مواجهه داشته و به آن ها گفته است : «آيا من خداي شما نيستم ؟» آن ها گفته اند: «آري , تويي خداي ما».
    منشاء ابهام در اين است كه ما خودمان چنين چيزي به خاطر نداريم . برخي از اين مطلب روشن , نتيجه اي جالب گرفته اند و گفته اند كه چنين مكالمه ي حضوري و عذربراندازي كه خطاي در تطبيق را هم نفي مي كند, جز با علم حضوري و شهود قلبي حاصل نمي شود; از اين رو, معرفتي كه در آيه به آن اشاره شده است , معرفتي شخصي خواهد بود, نه شناختي كلي كه با مفاهيم عقلي حاصل مي شود, تفاوت اولي با دومي در اين است كه در اولي شخص خالق و اوصاف آن همچون يگانگي و ربوبيت او مشخص مي گردد ولي در دومي تنها نفس خالق كلي , بدون تشخص معلوم
    مي شود, (مصباح يزدي , محمدتقي : معارف قرآن , ج 2 - 1, ص 47 - 37)
    آراي صاحب نظران درباره ي موطن ميثاق به قرار زير است :
    1. اين نظريه ي عالم ذر مي گويد كه ارواح انسان ها قبل از تعلق به بدن , به ذرات ريزي تعلق گرفته است . آن ذرات با تعلق ارواح زنده و آگاه شدند. پس از آن , خداوند اين مطلب را ميثاق گرفت . بر اساس نظر اين گروه , آيه ناظر به عالم ذر است ; يعني خداوند از صلب آدم ذرات ريزي را استخراج كرد و با تعلق ارواح به آن ها از آنان عهد و پيمان گرفت . علامه مجلسي و آقا جمال الدين خوانساري به اين نظريه قائلند, (كيهان انديشه , شماره 58, مقاله نگاهي به عالم ذر از محمدحسن قدردان ).


    + جواب نويسنده به يك كاربر گرامي 
    سوال: در مورد زندگي انسان در عالم زر راستش چيزي متوجه نشدم. سوال:آيا واقعا عالم ذر وجود دراد و همچين دنيايي بوده و انسانها با هم قبل از تولد در ارتباط بودند؟

    نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت:
    قسمت اول پاسخ:
    از اين كه سوال خود را با وبلاك راه فضيلت در ميان گذاشتيد كمال تشكر و قدر داني را دارم.
    عالم ذرّ عالمي بوده است که در آن جا، خداوند پيش از خلقت انسانها به صورت انساني، از آنان بر ربوبيّت خود اقرار گرفته و آنان بدين اقرار تن در داده‏اند. اين گونه‏اي ميثاق و عهد بوده که خداوند از بندگانش گرفته و از اين رو، اين عهد و ميثاق اقرار، اقراري فطري و وجودي است نه رباني.
    درباره اين که عالم ذرّ در چه زمان بوده و چه خصوصيّاتي داشته، ميان دانشمندان اسلامي اختلاف نظر وجود دارد. برخي بر اين باورند که عالم ذرّ پيش از خلقت آدم«عليه السلام» بوده که در اين باره رواياتي نيز وجود دارد. برخي بر اين عقيده‏اند که عالم ذرّ پس از خلقت آدم«عليه السلام» بوده و به اين آيه استشهاد ميکنند: «و اذا اخذ ربّک من بني آدم من ظهورهم ذرّيتهم و اشهدهم علي انفسهم الست بربّکم قالوا بلي شهدنا ان تقولوا بوم القيامة انّا کنّا عن هذا غافلين؛(1) و هنگامي که پروردگارت از فرزندان آدم، از پشتهاي آنان، ذريه و فرزندان آنان را برگرفت و آنان را بر خويشتن گواه قرار داد که آيا من پروردگار شما نيستم؟ گفتند: آري، ما گواهي ميدهيم. تا آن که روز قيامت نگوييد ما از اين امر غافل بوديم». در اين باره رواياتي نيز وارد شده است.
    برخي نيز بر اين عقيده‏اند که عالم ذرّ چيزي جز عالم خلقت انسانها نيست و عهد و ميثاق بسته شده نيز چيزي جز فطرت توحيد گراي انسان نيست، که به آيات و روايات فطرت و نيز آيه مذکور استشهاد ميکنند(2).

    « بخش پاسخ به سؤالات »
    1) سوره اعراف، آيه 172.
    2) در اين باره نگاه کنيد به تفسير الميزان، ذيل آيه 172، سوره اعراف و نيز تفسير نمونه، ذيل همين آيه.

    + ف 

    سلام گلم.

    پستت عالي بود....ممنون.

    موفق باشي آقا سجاد
    سلام داداش سجاد ممنون که سر زدي نه بابا ما هيچي بلد نيستيم شما هم وب جالبي داشتين.

    سلام ممنون كه به وبم سر زديد و تشكر از نظرتون..

    وبلاگ مفيدي داريد..

    موفق باشيد

    سلام و عرض ادب و ارادت به محضر شريف و عزيز و فرزانه شما

    شرمنده محبت و عنايت و لطفتونم.متقابلا از وبلاگ قشنگتون کمال بهره رو ميبرم.

    در پناه حق شاد و پاينده و پيروز باشيد

    با سلام و عرض ادب

    با تشکر از حضورتان

    مقدمتان گلباران

    يا علي


    غمگين بودن کاري شيطاني است

    اما از وجود خدا لذت بردن و خوشحال بودن کاري الهي است .

    سلام . ممنونم از حضور گرمتون در وبم .

    ممنونم بابت تعريفتون . چند تا سوال دارم که حتما ميام ميگم . يا علي ...

    سلام

    دعايم کردي دعايت مي کنم

    اما برايم بخواه تا پايان راه بمانم و باز نمانم

    ياعلي

     <      1   2   3   4   5    >>    >