• وبلاگ : راه فضيلت
  • يادداشت : ده روش كه خداوند دوست دارد
  • نظرات : 9 خصوصي ، 89 عمومي

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + جواب نويسنده به يك كاربر گرامي 
    سوال:فاصله بين امتحان الهي و بلاي الهي چقدره ؟‌ منظورم اينه كه از كجا بفهمم دارم عذاب مي بينم يا اينكه امتحان مي شم ؟

    نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت:

    دوست خوبم ممنون كه سوال خود را با راه فضيلت در ميان گذاشتيد

    1- ابتلا به معناى آزمايش و آزمون است و به نحو كلى مى‏توان گفت آنچه از مضمون روايات حضرات معصومين(ع) به دست مى‏آيد اين است كه در هر دو مورد امتحان الهى و مجازات اعمال واژه بلاء و ابتلا به كار رفته است. براى مثال روايتى است از امام صادق(ع) كه مى‏فرمايند: شديدترين مردم از حيث بلا (آزمايش) پيامبران الهى‏ اند. همين‏طور روايتى است از رسول مكرم اسلام(ص) كه مي‏فرمايند: خداوند به جناب ايوب وحى نمود آيا مى‏دانى گناه تو در نزد من چه بود در وقتى كه بلا (مجازات عمل) بر تو نازل گشت. عرضه داشت نه. خداوند فرمود: وقتى بر فرعون وارد شدى با تعارف و شفقت با او برخورد كردى.
    2- نكته ديگر اين كه در هر صورت ابتلا (چه مجازات عمل باشد و چه آزمايش) لطف است از ناحيه حضرت حق در مورد بندگان، اما امتحان الهى، چون باعث رشد و كمال آدمى است كه در روايت است اگر خداوند براى قومى خير بخواهد آنها را مبتلا مى‏سازد.
    اما عقوبت اعمال ناپسند نيز لطف است زيرا به جاى اين كه انسان فرداى قيامت به عقوبت اعمال خود برسد در همين دنيا خداوند او را به وسيله بلاء پاك مى‏سازد و به فرموده امام عسكرى(ع) هيچ بليه‏اى (مصيبت، حادثه ناگوار، آزمايش و امتحان) نيست مگر اين كه نعمت الهى آن را در بر گرفته است.
    3- اما نكته حائز اهميت اين است كه هر كدام از امتحانات الهى و مجازات‏هاى اعمال اوصاف و شاخصه‏هاى تعريف شده‏اى ندارند كه بتوان به صورت شفاف و روشن آنها را از هم تميز داد. با مراقبه نفس و دقت در كارهاى خويش شايد بهتر بتوان آنها را از هم تفكيك نمود