سوال:
بينين آقاي خامنه اي گفتن که لعن کردن عايشه حرومه خببعد ميگن که حضرت علي بعد نمازش يه عده رو هميشه لعن ميکرد که يکيش عايشه بوده حالا چجوريه اين قضيه؟يکي ديگه هم اين که نداشتن مرجع تقليد باعث ميشه که نماز ادم قبول نباشه؟
ممنون...
نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه قضيلت:
دوست خوبم ممنون كه سوال خود را با وبلاك راه فضيلت در ميان گذاشتيد ...در مورد سوال اول شما بايد عرض كنم كه برخي از احكام به خاطر برخي از شرايط فرق ميكند و همچنيد سخنان معصومين در برخي از شرايط قابل اجرا نمي باشد اما بهتر است براي برسي بهتر اين سوال به سخنان اين عالم بزرگورا كمي توجه كنيم .
اية الله امجد: با کساني که لعن عايشه و خلفا را بگويند برخورد مي کنم
چند سال پيش در مجلس ايام فاطميه، در کنار قبر علي بن بابويه در قم، منبر رفته بودم و در حين صحبتهايم، نام عايشه، همسر پيامبر را آوردم، در همين حين يکي از حضار با صداي بلند گفت: " لعنة الله عليها " با عتاب به او گفتم: «کي بود؟! ساکت!! اين چه کاريه مي کنيد! من در مجالسم با کساني که لعن خلفا و عايشه را بگويند و علنا اختلاف افکني کنند، برخورد مي کنم.
اينجا توي قم ، توي تهران و...،نشسته ايد و علنا لعن مي کنيد، چشمتان را بازکنيد ، ببينيد چه اتفاقي دارد توي دنيا سر اسلام مي آيد.
يک سالي در روز عاشورا علنا لعن خلفاء کردند، همان سال در مناطق سني نشين، 50 جوان شيعه را سر بريدند! چرا به اين اختلافات دامن مي زنيد! جواب خون آن جوانها را شما مي دهيد؟
من از تولي و تبري بي اطلاع نيستم، ظلم هايي که به اهل بيت شده است را هم مي دانم، نه سني هستم و نه مبلغ اهل سنت، اما از آنهايي هم نيستم که اينجا توي قم، زير سايه فاطمه معصومه سلام الله عليها نشسته باشم و از امنيت اينجا استفاده کرده و فکر کنم با لعن و نفرين خلفا و عايشه و کشف نسب عمر در روايات بحارالانوار و ...احساس کنم به وظيفه خود عمل کرده و در خيال خودم هم لبخند رضايت مهدي فاطمه را ببينم!
به نظر من جوان شيعه بايد فرزند زمان خويشتن باشد، امروز بيشتر از هميشه نياز به وحدت جهان اسلام داريم. من معتقدم با لعن و نفرين و اهانتهاي علني به خلفاي اهل سنت، هيچ چيزي درست نمي شود و حتي بدتر هم مي شود. اگر مي خواهيم به مکتب اهل بيت عليهم السلام خدمت کنيم، بايد محاسن کلام اهل بيت را براي مردم جهان بازگو کنيم، کار ايجابي کنيم نه سلبي. يعني زيبايي هاي کلام اهل بيت (ع) را بيان کنيم نه اينکه فقط اشکالات طرف مقابل را بگوييم يعني تبليغات مثبت کنيم و نيکويي هاي ائمه(ع) را بگوييم نه اينکه تظاهر به ذکر مثالب و عيوب مخالفان ايشان کنيم....
انديشه - اختصاصي خبرآنلاين / بخشي از سخنراني آيت الله محمود امجد - استاد اخلاق حوزه
قسمت دوم سوال شما:من سوال شما را به صورت كلي تر مطرح مي كنم و به پاسخ ان مي پردازم :
اعمالى كه انسان بدون تقليد انجام داده، چه حكمى دارد؟آيات عظام امام، بهجت، خامنهاى، فاضل و نورى: اين اعمال، در يكى از سه صورت صحيح است:
1. شخص بفهمد به وظيفه واقعى خود رفتار كرده است.
2. عمل او با فتواى مجتهدى كه وظيفهاش تقليد از او بوده، مطابق باشد.
3. عمل او با فتواى مجتهدى كه اكنون بايد از او تقليد كند، مطابق باشد.توضيح المسائل مراجع، م 14؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1 س 28 و 33؛ نورى، توضيح المسائل، م 14؛ خامنهاى اجوبةالاستفتاءات، س 32 و 7.
آيات عظام تبريزى، صافى، مكارم و وحيد: عمل او در صورتى صحيح است كه بفهمد به وظيفه واقعى خود رفتار كرده و يا با فتواى مجتهدى كه اكنون بايد از او تقليد كند، مطابق باشد.توضيح المسائل مراجع، م 14؛ وحيد، توضيح المسائل، م 14؛ تبريزى، استفتائات، س 66.
آيت الله سيستانى: در يكى از سه صورت صحيح است:
1. بفهمد به وظيفه واقعى خود رفتار كرده است.
2. عمل او با فتواى مجتهدى كه اكنون بايد از او تقليد كند، مطابق باشد.
3. جاهل قاصر بوده و نقص عملش به اركان و مانند آن باز نگردد.توضيح المسائل، م 12.