سوال:
در دوره ي ما وارث ولايت غدير آيا امام زمان است يا تمام علماي اسلامينتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت :قسمت اول پاسخ:از اين كه وبلاك راه فضيلت را براي سوالات خود انتخاب كرديد از شما سپاسگزارم اميدورام كه بتوانم خدمتگزار خوبي براي شما باشم
در مورد سوال شما بايد عرض كنم كه جريان غدير به معناي شروع امامت است كه از بعد از وفات پيامبر شروع شد و اين تا زمان الان نيز ادامه دارد و امروز هم در واقع وارث اصلي جريان غدير امام زمان عجل الله تعالي فرجه شريف مي باشد اما چون آن حضرت در پرده غيبت به سر مي برند به سفارش و انتخاب خود ائمه اين رهبري به مرجعي كه داراي شرايط لازم جهت رهبري داشته باشد سپرده شده است كه من اين شرايط را خدمت شما عرض ميكنم :
1. صلاحيت علمى لازم براى افتا در ابواب مختلف فقه (فقاهت و اجتهاد)؛
2. عدالت و تقواى لازم براى رهبرى امت اسلامى؛
3. بينش صحيح سياسى و اجتماعى، تدبير، شجاعت و مديريت و قدرت كافى براى رهبرى.
در مرحله بعد نوبت به تطبيق هر يك از اين شرايط بر رهبر معظم انقلاب مىرسد.
در اينجا به صورت خلاصه به پارهاى از ويژگىها و صلاحيتهاى حضرت آيتاللّه خامنهاى براى احراز منصب رهبرى نظام، به نيابت از امام زمان(عج) اشاره شود:
يك. صلاحيت علمى
يكم. اجتهاد آيتاللَّهخامنهاى از سوى بسيارى از مراجع و بزرگان -از جمله حضرت امام(ره) از قبل تصديق شده بوده است.
دوّم. همه رسالههاى عمليه نوشتهاند كه اگر دو نفر عادل خبره به اجتهاد كسى شهادت دهند، اجتهاد او قابل قبول است؛ اين در حالى است كه جامعه مدرسين حوزه علميه قم -كه مركب از دهها مجتهد مطلق و چندين مرجع تقليد است ايشان را به مرجعيت پذيرفتند. همچنين در اساسنامه جامعه مدرسين آمده است: چيزى به عنوان نظر آن جامعه معتبر است كه حداقل شانزده تن از اعضا آن را امضا كرده باشند. بنابراين اعلاميه جامعه مدرسين به اين معنا است كه حداقل شانزده تن از مجتهدان و خبرگان در فقه، ايشان را مرجع مىدانند.
سوّم. درس خارج مقام معظم رهبرى -كه در آن بسيارى از فضلا شركت كرده و همگى به وزانت علمى آن شهادت مىدهند دليل بر بنيه علمى نيرومند و ملكه اجتهاد ايشان است. اين توان علمى سابق بر رهبرى و حتى رياست جمهورى ايشان است؛ نه اينكه ايشان پس از رهبرى، درس خوانده و به اين رتبه از دانش رسيده باشند.