خداوندا مى خواهم آن مخلوقت را که خود را براى یاد تو خالص کرده باشد و در طاعتت بى آلایش باشد را ببینم .
خطاب رسید: برو در کنار فلان دریا تا به تو نشان بدهم آن را که مى خواهى. رفت کنار دریا: دید درختى در کنار دریا است و مرغى بر شاخه اى از آن درخت که کج شده به طرف دریا نشسته است و مشغول به ذکر خداست، از حال آن مرغ سؤ ال کرد، در جواب گفت: از وقتى که خدا مرا خلق کرده ، است در این شاخه درخت مشغول عبادت و ذکر او هستم و از هر ذکر من هزار ذکر منشعب مى شود.
غذاى من لذت ذکر خداست. موسى سؤ ال نمود: آیا از آن چه در دنیا یافت مى شود آرزو دارى ؟ عرض کرد: آرى، آرزویم این است که یک قطره از آب این دریا را بیاشامم. حضرت موسى تعجب کرد و گفت: اى مرغ میان منقار تو و آب این دریا چندان فاصله اى نیست، چرا منقار را به آب نمى رسانى؟ عرض کرد:
مى ترسم لذت آن آب مرا از لذت یاد خدایم باز دارد....«1»
آثار اخلاص در زندگی:
1: با اخلاص زودتر می شود به آرزوها و هدف های زندگی رسید:همیشه بخشی از افکار ما تعلق دارد به آرزوهایمان، وقتی تصور می کنیم روزی به آرزویمان می رسیم سر مست و شاد می شویم، سعی می کنیم برای رسیدن به آرزوهایمان بهترین راه را انتخاب کنیم، واقعا چه راهی ما را زودتر به آرزو یا اهدافمان می رساند؟ امام باقر علیه السلام می فرماید:
میان حق و باطل جز کم عقلى فاصله نیست، عرض شد: چگونه، اى فرزند رسول خدا؟
فرمودند:
انسان کارى را که موجب رضاى خداست براى غیر خدا انجام می دهد، در صورتى که اگر آن را خالص براى رضاى خدا انجام می داد، زودتر به هدف خود می رسید تا براى غیر خدا. «2»
2: بهشت کمترین پاداش مخلص است: تصور زندگی در باغی که در آن تمام میوه های خوش مزه به همراه مرغان آواز خوان و چشمه های زیبا و خدمت گزارانی جوان فکر هر انسانی را به طمع می اندازد و داشتن چنین باغی را آرزو می کند، اگر انسان مخلص باشد کمترین پاداشی که به او می دهند بهشت است بهتشی که حتی ما توان تصور لذت هایش را نداریم ...همان گونه که امام صادق علیه السلام می فرماید:
کمترین مقام مخلص در دنیا رهایی از جمیع گناهان و در آخرت رهایی از عذاب الهی و آرمیدن در آغوش سعادت و در بهشت است «3»
3: جریان حکمت از دل بر زبان: تحصیل علم واقعا بسیار مشکل می باشد و نیاز به صرف هزینه و عمر دارد ولی یک راه میان بر وجود دارد که انسان به فلسفه و اسرار طبیعت دست بیابد و آن هم اخلاص می باشد همان گونه که رسول گرامی اسلام می فرماید:
هر کس تا چهل روز مراقب اعمال خود باشد که آن را با اخلاص و فقط براى خدا انجام دهد خداوند چشمه هائى از حکمت و دانش از قلبش جاری نموده که از زبانش بیرون می ریزد «4»
جهت دیدن تصویر با کیفیت بهتر اینجا را کلیک کنید
منابع در
1:خزینة الجواهر، ص 318 و یکصد موضوع و 500 داستان
2: سن، المحاسن عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا بَلَغَ بِهِ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: مَا بَیْنَ الْحَقِّ وَ الْبَاطِلِ إِلَّا قِلَّةُ الْعَقْلِ قِیلَ وَ کَیْفَ ذَلِکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ قَالَ إِنَّ الْعَبْدَ یَعْمَلُ الْعَمَلَ الَّذِی هُوَ لِلَّهِ رِضًى فَیُرِیدُ بِهِ غَیْرَ اللَّهِ فَلَوْ أَنَّهُ أَخْلَصَ لِلَّهِ لَجَاءَهُ الَّذِی یُرِیدُ فِی أَسْرَعَ مِنْ ذَلِک « بحار الانوار ج 69 ص 299»
3:َ أَدْنَى مَقَامِ الْمُخْلِصِ فِی الدُّنْیَا السَّلَامَةُ مِنْ جَمِیعِ الْآثَامِ وَ فِی الْآخِرَةِ النَّجَاةُ مِنَ النَّارِ وَ الْفَوْزُ بِالْجَنَّه « بحار الانوار ج 67 ص 245 »
4:قال رسول الله صل الله علیه و آله: مَا أَخْلَصَ عَبْدٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً إِلَّا جَرَتْ یَنَابِیعُ الْحِکْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلَى لِسَانِه «عیونأخبارالرضا، ج 2، ص 69 »