قحطى بود و مردم جهت آمدن باران به بیابان رفته و دعا می کردند.من نظر افکندم و دیدم غلامى سیاهی از مردم جدا شد و بالاى تپه اى آمد، لب هاى خود را حرکت مى دهد، هنوز دعاى او تمام نشده بود که ابرى از آسمان ظاهر شد.و باران شدیدی شروع شد.
من دنبال آن غلام رفتم، دیدم وارد خانه امام سجاد علیه السلام شد. خدمت امام رسیدم و عرض کردم: در خانه شما غلام سیاهى است، منت بگذارید او را به من بفروشید.
امام فرمود: اى سعید چرا به تو نبخشم!؟ سپس به بزرگ غلامان خود امر کرد که همه غلامان را جمع کرد، ولى آن غلام را در بین ایشان ندیدم .
گفتم: آن را که من مى خواهم در بین این ها نیست!!فرمود: دیگر غلامی باقى نمانده مگر فلان غلام، پس امر فرمود:او را حاضر نمودند. چون حاضر شد دیدم او همان مقصود من است گفتم: مطلوب من همین است .
امام فرمود: اى غلام، سعید مالک توست همراهش برو. غلام رو به من کرد و گفت: چه چیزى باعث شد، که مرا از مولایم جدا ساختى؟
گفتم: به سبب آن چیزى که از استجابت دعاى باران تو دیدم. غلام این را شنید دست دعا به درگاه حق بلند کرد و رو به آسمان نمود و گفت :
اى پروردگار من، رازى بود مابین تو و من ، الان که آن را فاش کردى پس مرا بمیران و به سوى خود ببر.
پس امام علیه السلام و آن کسانى که حضار بودند از حال غلام به گریه افتادند و من با حال گریان بیرون آمدم چون به منزل خویش رفتم فرستاده امام آمد و گفت اگر مى خواهى به جنازه غلامت حاضر شوى زود بیا..!!با آن پیام آور برگشتم و دیدم آن غلام وفات کرده است.«1»
نقش اخلاص در زندگی:
1: دین را محکم می کند: بهترین نعمتی که دنیا وجود دارد این است که انسان دین داشته باشد و اگر این دین محکم باشد در آخرت نیز از نعمت های الهی برخوردار خواهد بود و اخلاص باعث می شود دین اسلام محکم و قوی بشود همان گونه که از امام کاظم علیه السلام این گونه نقل شده است که حضرت فرمودند:
همان گونه که قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام دیندارى هم تنها به نیّت پاک است و نیّت پاک، جز با عقل حاصل نمى شود.«2»
2:قبولی اعمال: هر کس کار خیری انجام می دهد آرزو دارد که این عمل خوب او در درگاه خداوند مهربان مورد پذیرش واقع شود و تنها اعمال خوبی از انسان پذیرفته می شود که فقط برای خداوند و از روی اخلاص باشد همان گونه که رسول گرامی اسلام می فرماید:
هیچ شرف و بزرگی جز با فروتنی و تواضع و هیچ جوانمردی جز با تقوا و هیچ کار و عملی جز از روی اخلاص پذیرفته نیست«3»
3:با ارزش شدن کلام: گاهی بعضی از حرف های خوب زبان به زبان می چرخد و در ذهن و خاطره افراد به یادگار می ماند..یکی از عواملی که باعث می شود کلام انسان با ارزش شود و همیشه جاودان باشد اخلاص می باشد همان گونه که امیر المومنین می فرماید:
به سوی خداوند سخنان پاکیزه صعود می کند و او عمل صالح را بالا می برد و وقتى عملش خالص بود بالا می رود گفتار و کردار انسان.«4»
جهت دیدن تصویر با کیفیت بهتر اینجا را کلیک کنید
منابع در
1: منتهى الامال ج 2 ص 38 و یکصد موضوع 500 داستان موضوع اخلاص
2:کَما لا یَقومُ الْجَسَدُ اِلاّ بِالنَّفْسِ الحَیَّةِ فَکَذلِکَ لا یَقومُ الدّینُ اِلاّ بِالنِّیَّةِ الصّادِقَةِ وَ لا تَثْبُتُ النِّیَّةُ الصّادِقَهُ اِلاّ بِالْعَقْلِ«بحار الانوار ج 75 ص 312»
3:قال رسول الله صل الله علیه و آله: لا حسب إلا بالتواضع و لا کرم إلا بالتقوی و لا عمل إلا بالنیة «بحارالانوار، ج 66، ص 404.»
4:قَالَ أَمِیرُ الْمُومِنِینَ علیه السلام: إِلَیْهِ یَصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیِّبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ یَرْفَعُهُ"«فاطر/ 10» یَعْنِی إِذَا کَانَ عَمَلُهُ خَالِصاً ارْتَفَعَ قَوْلُهُ وَ کَلامُهُ الْخَبَرَ «مستدرک الوسائل، ج 5، ص 358.»