1:مقام کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند چیست؟
قال رسولُ اللّه صلى الله علیه و آله: مَن أمَرَ بالمَعروفِ و نَهى عنِ المُنکَرِ هُو خَلیفَةُ اللّه ِ فی الأرضِ ، و خَلیفَةُ کِتابهِ ، و خَلیفَةُ رسولِهِ
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله می فرماید: کسى که امر به معروف و نهى از منکر کند، جانشین خدا در روى زمین و جانشین کتاب او و جانشین پیامبر اوست .
2:امر به معروف ونهی از منکر چه فایده ای دارد؟
قال رسول الله صلى الله علیه و آله: لتأمُرُنّ بالمعروفِ و لَتَنهُنَّ عَنِ المُنکَرِ ، أو لَیُسلِّطَنَّ اللّه ُ شِرارَکُم علىَ خِیارِکُم ، فیَدعو خِیارُکُم فلا یُستجابُ لَهُم .
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله می فرماید: باید امر به معروف و نهى از منکر کنید و گرنه خداوند بدهاى شما را بر خوبان تان مسلّط مى گرداند و در این صورت نیکان تان دعا مى کنند ولى دعای شان مستجاب نمى شود .
3:ایمان کسانی که از امر به معروف ونهی از منکر بدشان می آید چگونه است؟
قال الإمامُ الباقرُ أو الإمامُ الصّادقُ علیهما السلام: لا دِینَ لِمَن لا یَدِینُ اللّه َ بِالأمرِ بالمَعروفِ و النهیِ عن المُنکَـرِ
امام باقر علیه السلام یا امام صادق علیه السلام می فرماید: کسى که با امر به معروف و نهى از منکر از خدا اطاعت نکند، دین ندارد .
4:چه زمانی باید امر به معروف و نهی از منکر کرد؟
قال رسولُ اللّه صلى الله علیه و آله : لا تَأمُرْ بِالمَعروفِ و لا تَنهَ عَنِ المُنکَرِ حَتّى تَکونَ عالِما ، و تَعلَمَ ما تَأمُرُ .
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله میفرماید: امر به معروف و نهى از منکر نکن ، مگر آن که عالم باشى و بدانى که به چه امر مى کنى.
آدرس:میزان الحکمه به شماره های 1:5081 2:5922 3:6471 4:2014