وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ.
و از نشانه هاى او آن است که از جنس خودتان همسرانى براى شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید،و میان شما و همسرانتان علاقهى شدید و رحمت قرار داد بى شک در این (نعمت الهى،) براى گروهى که مىاندیشند نشانه هاى قطعى است.
یک نکته مهم:
یاد خداوند مایهى آرامش دل و روح است،«بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» و همسر مایهى آرامش جسم و روان.«أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها»
پیامهای این آیه شریفه برای من انسان ها:
1:آفرینش،هدف دار است.«خَلَقَ لَکُمْ»
2:زن و مرد از یک جنس هستند.(بر خلاف پاره اى از عقاید خرافى و تحقیر آمیز که زن را موجودى پست تر یا از جنس دیگر مى پندارند.)«مِنْ أَنْفُسِکُمْ»
3:همسر باید عامل آرامش باشد نه مایه تشنّج و اضطراب.«لِتَسْکُنُوا إِلَیْها»
4:هدف از ازدواج،تنها ارضاى غریزه جنسى نیست،بلکه رسیدن به یک آرامش جسمى و روانى است.«لِتَسْکُنُوا إِلَیْها»
5:نقش همسر،آرام بخشى است.«لِتَسْکُنُوا إِلَیْها»
6:محبّت،هدیهاى الهى است که با مال و مقام و زیبایى به دست نمى آید.«جَعَلَ» (مودّت و رحمت،هدیه خدا به عروس و داماد است.)
7:هر کس با هر عملى که آرامش و مودّت و رحمت خانواده را خدشه دار کند،از مدار الهى خارج و در خطّ شیطان است.«جَعَلَ بَیْنَکُمْ» ...
8:رابطه زن و مرد،باید بر اساس مودّت و رحمت باشد.«مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً» (مودّت و رحمت،عامل بقا و تداوم آرامش در زندگى مشترک است.)
9:مودّت و رحمت، هر دو با هم کار ساز است.(مودّت بدون رحمت و خدمت،به سردى کشیده مىشود و رحمت بدون مودّت نیز دوام ندارد.)«مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً»
10:تنها اهل فکر مى توانند به نقش سازنده ازدواج پى ببرند.«لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ»
آدرس آیه:سوره روم آیه 21
آدرس تفسیر:تفسیر نور ج 9 ص 189
سجاد ::: چهارشنبه 89/6/24::: ساعت 7:30 عصر