• وبلاگ : راه فضيلت
  • يادداشت : زبان عاشق راه حلقوم را در پيش گرفت.....ابن سكيت
  • نظرات : 7 خصوصي ، 77 عمومي
  • mp3 player شوکر

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
       1   2   3   4   5    >>    >
     

    سلام

    وبلاگ خوبي داريد

    به وب من هم سري بزنيد

    منتظرتونم

    راستي 2 تا سوال دارم

    وظايف ما منتظران چيه؟؟؟؟؟؟؟

    واقعا اين اين كشور اسلاميه؟؟؟؟؟

    پاسخ

    سلام عليكم ممنون كه به وب من سر زديد و سوال خود را با وبلاك راه قضيلت در ميان گذاتشيد ..جواب هر دو سوال شما به صورت مفصل و كامل در قسمت نظرات پست راه عشقي اين گونه است داده شده است لطفا جواب خود را در قسمت نظرات جستجو كنيد ...التماس دعا
    لطفا پاسخ خود را در قسمت نظرات لينك زير جستجو كنيد
    http://tavasool.parsiblog.com/1620740.htm
    قشنگ بود

    شيعه هميشه مظلوم بوده و مظلوميتش رو از علي (ع) وام گرفته...

    دلم خون.... چند سطري در باب مظلوميت علي نوشته ام که اگر همدردي نماييد و دلجويي خرسندم مي نماييد

    سلام دوست عزيز
    واقعيت دردناكي را بيان كرديد.
    بسيار سپاسگذار حظورتان هستم واز نظر لطفتان ممنونم

    سلام

    ممنون كه از وبلاگ بنده بازديد كردين.اميدوارم فضاي تعامل بيشتر برقار باشد.

    با تشكر

    ميرآخوري

    واقعا مطلب جالبي بود.انشالله كه زود زود بتون بهت سر بزنم و مطالبت رو بخونم.

    سلام بر دوست خوب و استاد ارجمند
    ممنون ازحضورتون من بهش گفتم اميدوارم قبول كنه

    سؤال: چه كسي بر جنازة حضرت ابوطالب نماز خواند؟

    نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت:

    سالي كه حضرت ابوطالب (ع) و حضرت خديجه (ع)‌ با فاصله سه روز از دنيا رفتند و عام الحزن (سال اندوه) ناميده شد، هنوز نماز ميت تشريع نشده بود و اين در سال هفتم يا دهم بعثت و قبل از هجرت بوده است. (مناقب ابن شهر آشوب ج 1 ص 150)

    و پيامبر بعد از مرگ حضرت ابوطالب (ع) براي ايشان طلب مغفرت كرد.

    (شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد ج 14 ص 76)

    سلام مرسي از حضورتون و نظر دادنتون
    + جواب نويسنده به يك كاربر محترم 

    قسمت دوم پاسخ، سوال در مورد هسمر خوب

    در حوزه انتخاب بدون هيچ شك و ترديد زن ها يا دختران حق انتخاب دارند و معمولا در بيشتر موارد وقتي كسي به خواستگاري آنها مي آيد مي توانند در مورد آن فرد تحقيق دقيق انجام دهند و سپس بعد از تحقيقات لازم انتخاب كنند يعني جواب آري يا نه بگويند و انتخاب شرعا و قانونا حق طبيعي زنان در مورد همسر آينده شان مي باشد و از لحاظ عرفي نيز در حال حاضر در بيشتر مناطق كشور ما تقريبا همين طور عمل مي شود مگر در موارد بسيار نادري كه ممكن است خانواده از روي تعصبات، فردي را به دختر تحميل كند. اما مسأله خواستگاري گرچه مقدمه يك انتخاب است ولي بيشتر شبيه به پيشنهاد است يعني آنچه در فرآيند خواستگاري رخ مي دهد اين است كه از طرف خانواده پسر يا از طرف خود پسر به خواستگاري دختر مي روند يعني در واقع پيشنهاد ازدواج با دختر را مطرح مي كنند و دختر حق دارد انتخاب كند و جواب مثبت دهد و همچنين حق دارد رد كند و جواب منفي بدهد.
    اما اين كه آيا دختران نيز مي توانند از همسر مورد علاقه خود خواستگاري كند اين يك مسأله فرهنگي است نه يك مسأله شرعي و قانوني و حقوقي.
    از اين رو در بعضي از كشورها مانند هندوستان در بعضي از مناطق آن مرسوم است كه خانواده دختر به خانواده پسر پيشنهاد ازدواج مي كند يعني خواستگاري بيشتر از ناحيه خانواده دختر انجام مي گيرد يا حداقل از طرف خانواده دختر پيشنهاد مي شود كه ما آمادگي داريم كه دخترمان را به ازدواج پسر شما درآوريم در چنين فرهنگ هايي خواستگاري زن از مرد از قدر و منزلت زن نمي كاهد و او را در چشم مرد كوچك نمي كند و حتي اگر جواب از طرف خانواده مرد منفي باشد موجب سرشكستگي خانواده دختر نمي شود و همچنين از نظر رواني براي دختر شكننده نيست اما در كشورهايي كه چنين فرهنگي وجود ندارد بلكه فرهنگ خواستگاري دقيقا برعكس مي باشد مانند كشور ما خواستگاري مستقيم زن از مرد مورد علاقه مطلوب نيست و عوارضي دارد كه در نهايت از نظر رواني و شخصيتي و حيثيت اجتماعي و خانوادگي به ضرر زن تمام مي شود به ويژه اگر زن در اين رابطه پاسخ منفي دريافت كند زيرا زنان از نظر عاطفي و هيجاني در عين حال كه در سطح بالاتري از جنس مخالف هستند اما شكنندگي آنها نيز به همين ميزان از نظر عاطفي بيشتر از مردهاست بنابراين در اين گونه مسائل كه هم احتمال دريافت پاسخ منفي و هم پاسخ مثبت وجود دارد با يك درايت خاصي بايد عمل شود و در صورت لزوم اولا با افراد كارشناس و مجرب مشورت شود ثانيا بعد از مشورت از واسطه استفاده شود آن هم واسطه اي كه از نظر تعهد، دلسوزي و رازداري مورد اعتماد باشد تا به صورت كاملا محرمانه كار را پيگيري كند و با مهارت و كياست خاصي، فرد مورد نظر را تشويق و ترغيب به ازدواج كند و بعد از اين كه آمادگي ازدواج در او ايجاد شد به او جهت دهي كند و هدايت كند او را به سمتي كه از اين دختر خانم خواستگاري نمايد با اين شيوه هم دختر از حق انتخاب خود به خوبي استفاده نموده است و هم با واسطه و به صورت غير مستقيم از فرد مورد نظر خواستگاري كرده و هم از آسيب هاي خواستگاري مستقيم در امان مانده است.
    بنابراين تأکيد و توصيه ما اين است که اگر کسي را با مشخصات بيان شده و ملاک هاي فوق هماهنگ و منطبق ديديد، مستقيما اقدام نکنيد و از واسطه اي امين، دلسوز، با تجربه، متأهل و راز نگهدار کمک بگيريد تا آن واسطه، فرد مورد نظرتان را به خواستگاري از شما به طور رسمي، تشويق و ترغيب کند و به قول خودتان، شما جلو نرويد. مطمئنا با اين شيوه از عوارض پاسخ احتمالي منفي وي در امان خواهيد بود وعزت و شأن شما محفوظ خواهد ماندو هم به هدف خود نائل خواهيد شد.

    + جواب نويسنده به يك كاربر محترم 

    سوال:ملاك اسلام براي انتخاب همسر خوب چيست.چگونه مي توان اينها را در طرف مقابل تشخيص داد. به نظر شما آيا درست است كه اگر كسي را با اين گونه مشخصات يافتيم خودمان جلو برويم يا خير؟

    نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت :

    قسمت اول پاسخ:

    قبل از هر چيز بايد از معيارهاي همسر شايسته شناخت کافي پيدا کرد، بنابراين معيارها و ملاك هايي كه در انتخاب همسر بايد در نظر گرفته شود دو نوع است .
    الف . آنهايي كه ركن و اساس اند و براي يك زندگي سعادتمندانه حتما" لازم اند.
    ب . آنهايي كه شرط كمال هستند و براي بهتر و كاملتر شدن زندگي اند و بيشتر به سليقه و موقعيت افراد بستگي دارد.
    ملاك هاي دسته اول عبارتند از:
    1. تدين و دين دار بودن فرد. زيرا انساني كه دين ندارد هيچ ندارد انسان بي دين در حقيقت مرده ي متحرك است و كسي كه پاي بند به دين (كه اصلي ترين مسأله زندگي است) نباشد هيچ تضميني وجود ندارد كه پاي بند به رعايت حقوق همسر و زندگي مشترك باشد. انسان ديندار هرگز نمي تواند با همسر بي دين كنار بيايد و با هم زندگي سعادتمندانه اي داشته باشند.
    2. اخلاق نيك داشتن كه منظور داشتن صفات و خلق و خوهاي پسنديده در نظر عقل و شرع است . در واقع اخلاق و دين دو ملاك و معيار اصل در ازدواج و انتخاب همسر است .
    اگر بخواهيم نمونه هايي از اخلاق خوب و بد را اشاره كنيم مي توان موارد زير را ذكر كرد.
    الف . خوش زباني و بدزباني زبان ترجمان و بيانگر احوال درون است و زبان دريچه اي است از محتويات درون فرد, زبان انسان آيينه دل اوست.
    ب . بزرگواري و حسادت
    ج . خوش خلقي و كج خلقي
    د. حق پذيري و لجاجت
    3. شرافت و اصالت خانوادگي كه منظور نجابت و پاكي خانواده است زيرا ازدواج دختر و پسر تنها پيوند و تركيب دو فرد نيست بلكه پيوند دو خانواده است و نمي توان گفت من مي خواهم با خود اين فرد ازدواج كنم و كاري به خانواده و فاميلش ندارم . زيرا اين فرد شاخه اي است از اين خانواده و از ريشه هاي همان درخت خانواده تغذيه كرده است و صفات اخلاقي , روحي، عقلي و جسمي آن خانواده را از راه وراثت و محيط و عادات به اين فرد منتقل كرده است .
    4. عقل ; در واقع همان نور افكني است كه جاده زندگي را روشن مي كند و بايد زن و شوهر براي اداره ي زندگي و تربيت فرزندان از نيروي عقل و فهم مجهز برخوردار باشند و رشد عقلي كافي پيدا كرده باشند همان طور كه ائمه اطهار ما را از ازدواج با افراد احمق و كم عقل نهي فرموده اند.
    5. تناسب , همتايي و كفو همديگر بودن كه از حساس ترين نكاتي است كه بايد در انتخاب همسر مورد توجه قرار گيرد همتايي و تناسب از نظر و جنبه هاي مختلف مثل
    الف . تدين و ميزان پاي بندي به دستورات شرع
    ب . همتايي و هماهنگي فرهنگي و فكري
    ج . همتايي اخلاقي و پاي بندي به آداب اخلاقي
    د. كفو همديگر بودن از نظر تحصيلات علمي
    ه. تناسب در زيبايي
    و. تناسب سني
    ز. تناسب مالي و سطح اقتصادي و...
    ملاك ها و معيار و مسائل ديگري كه بيشتر مربوط به سليقه و موقعيت افراد دارد. در دسته ي دوم قرار مي گيرد و مي توان از آن صرف نظر كرد. ولي براي اينكه بتوانيد به يك تصميم صحيح و عاقلانه اي برسيد بهتر است با افراد مورد اعتماد خويش، والدين، يا اقوام نزديك دلسوز و عاقل و داراي تجربه مشورت كرده و با دقت كافي تصميم مناسبي اتخاذ فرماييد.
    ما معيارهايى را كه در احاديث براى همسر خوب ذكر شده، بيان مى‏كنيم. شما هم همين شرايط را مد نظر
    بگيريد و با توكل به خداوند اقدام نماييد. البته اين شرايط نسبت به افراد نسبى هستند و نبايد انتظار داشته باشيد شخص مورد نظر شما از بالاترين حد آن برخوردار باشد. حضرت على(ع) ضمن آموزش دعايى جهت ازدواج معيارهايى را براى انتخاب همسر بيان فرموده‏اند كه عبارتند از:
    1- صالحه (شايسته): کسي كه كارهاى شايسته و مورد پسند خدا را انجام دهد؛
    2- ودود: با محبت باشد؛
    3- ولود: نازا وعقيم نباشد؛
    4- شكور؛ در مقابل نعمت‏هاى الهى شكرگذار باشد؛
    5- قنوع: اهل قناعت باشد تا در زندگى تو را به زحمت نيندازد؛
    6- غيور: نسبت به دين خدا و عفت غيرتمند باشد؛
    7- در برابر احسانى كه به او مى‏شود، قدردانى كند؛
    8- چنانچه از سوى تو كار ناروايى سرزد، عفو و اغماض كند؛
    9- اگر در زندگى يادآور خدا شدى، تو را همراهى كند و اگر خدا را فراموش كردى، يادآور تو شود و به تو تذكر دهد؛
    10- آن گاه كه از منزل خارج شدى، خودش را حفظ كند؛
    11- و هرگاه به منزل وارد شوى، با ورودت خوشحال و مسرور گردد؛
    12- چنانچه به او دستور و فرمان دادى، اطاعت كند و اگر براى او قسم خوردى، باورت كند و تكليف خود را انجام دهد؛
    13- و اگر ناراحت شدى و او را مورد غضب قرار دادى، اسباب خشنوديت را فراهم آورد.
    اما اقدام براي شناسايي ملاک هاي فوق و اطلاع يافتن از وجود آنها در يک فرد از راه هاي زير امکان پذير است:
    1- تحقيق و بررسي از خانواده و چگونگي روابط خانوادگي و فاميلي. چون هر فردي تحت تأثير محيط خانواده به دنيا آمده و رشد کرده است و از آن فضاي فرهنگي و اجتماعي تأثير پذير بوده و هست.
    2- تحقيق و شناسايي دوستان و نزديکان و رفقاي صميمي در محل زندگي و سکونت، محل درس و محل کار.
    3- گفتگوي مستقيم (ولي تحت نظارت خانواده هاي دو طرف) با يکديگر و اطلاع يافتن از نقطه نظرات همديگر درباره مسائل مختلف و آنچه در آينده مي تواند در زندگي مشترک تان تأثيرگذار باشد و کسب اطلاع از ميزان اهتمام وي نسبت به ملاک ها و معيارهاي معرفي شده.
    در پايان توصيه مي شود جهت اطلاعات بيشتر و دقيق تر و تصميم گيري واقع بينانه تر براي مهمترين تصميم دوران زندگي و نقطه عطف عمر خود بهتر است در اين زمينه هم تفکر بيشتري داشته باشيد و هم با خانواده محترمتان به گفتگو و مشورت بپردازيد و هم از نظرات مشورتي افراد با تجربه استفاده نماييد و کتاب هاي معرفي شده را نيز مطالعه فرماييد.
    1- جوانان و انتخاب همسر، علي اکبر مظاهري، انتشارات پارسايان
    2- انتخاب همسر، آيت الله ابراهيم اميني، سازمان تبليغات اسلامي
    3- تشکيل خانواده از سري آموز خانواده، جمعي از مؤلفان، انجمن اولياء مربيان
    اما در مورد خواستگاري از فردي كه داراي معيارهاي مورد نظرتان هست بايد توجه داشته باشيد كه در اينجا دو نكته قابل بحث است آن دو نكته: يكي مسأله انتخاب است و دوم مسأله خواستگاري.

    + داش مسعود 

    سلام برداش سجاد گل گلاب

    اوضاع احوال چه جوره؟

    نيمه شعبان به سـان مشعــلي در افق‌هاي سياه زندگــي است

    نيمه شعبـان بـراي مسـلمـين سـالـروز خلقت آزادگـي است

    نيمه شعبان پيشاپيش مبارك

    سلام .

    خيلي حرفتان زيبا بود .

    من خود نيز خيلي به آن فكر كردم.

    به اميد روزي كه خبر خوش آمدن عزيز زهرا را بياورم.

    اما حسم ميگويد ظهور نزديك است و ما هنوز بعد از اين همه سال آماده نيستيم!

    به اميد ظهور.

    ياحق.

       1   2   3   4   5    >>    >