سوال::
بيعت گرفتن پيامبر از مردم در روز غدير بجز بيعت زباني (با آن
همه جمعيت)آيا به صورت ديگري هم انجام شد يانه؟واگر بله چگونه؟نتيجه تحقيق نويسنده وبلاك راه فضيلت:قسمت اول پاسخ:از اين كه سوال خود را با وبلاك راه فضيلت در ميان گذاتشيد از شما كمال تشكر و قدر داني را دارم اميدوارم كه بتوانم خدمت گزار خوبي براي شما باشم .
در مورد ماجراي غدير با ان جمعيت بسيار زياد بيعت گرفته شد و اين بيعت گرفتن مانند چك و سفته گرفتن در اين دوره زمان است كه بسيار محكم و قطعي است اما در چگونگي بيعيت بايد عرض كنم كه:
با پايان يافتن خطابه پيامبر اکرم، مردم به سوى پيامبر(صلي الله عليه و آله)و امير المؤمنين(عليهالسلام) هجوم آوردند، و با ايشان به عنوان بيعت دست مىدادند و تبريک و تهنيت مىگفتند.
پيامبر اکرم(صلي الله عليه و آله) دستور دادند تا دو خيمه بر پا شود. در يکى خود نشستند و به اميرالمؤمنين (عليه السلام) دستور دادند تا در خيمه ديگر بنشينند. مردم دسته دسته در خيمه پيامبر (صلي الله عليه و آله) حضور مىيافتند و پس از بيعت و تبريک به خيمه اميرالمؤمنين (عليهالسلام) مىآمدند و به عنوان امام و خليفه بعد از پيامبرشان با حضرتش بيعت مىکردند و با لقب «اميرالمؤمنين» بر آن حضرت سلام مىکردند، و اين مقام والا را تبريک و تهنيت مىگفتند. برنامه بيعت و تهنيت تا سه روز ادامه داشت و حضرت اين مدت را در منطقه غدير اقامت داشتند.
مسئله جالب در اين بيعت آن است که کسانى که در غدير پيش از همه با اميرالمؤمنين بيعت نمودند و خود را از ديگران جلو انداختند؛ زودتر از همه بيعت خود را شکستند و پيمان خود را زير پا گذاشتند.
در تاريخ آمده که خليفه دوم بعد از بيعت، اين کلمات را بر زبان مىراند: «افتخار برايت باد، گوارايت باد، اى پسر ابى طالب! خوشا به حالت اى اباالحسن، اکنون مولاى من و مولاى هر مرد و زن مؤمنى شدهاى»!!!
چگونگي بيعت زنان با اميرالمومنين
از طرف ديگر، پيامبر (صلي الله عليه و آله) دستور دادند تا ظرف آبى آورده و پردهاى بر روى آن زدند. اميرالمؤمنين(عليه السلام) دست خود را در ظرف آب نهاده و زنان در سوى ديگر پرده با قرار دادن دست خود در ظرف آب، با آن حضرت بيعت کردند.
يادآورى مىشود که حضرت صديقه طاهره فاطمه زهرا (عليهاالسلام) در غدير حضور داشتند، و کليه همسران پيامبر (صلي الله عليه و آله) نيز در آن مراسم حاضر بودند.
عمامه سحاب پيامبر
در اين مراسم، پيامبر اکرم(صلي الله عليه و آله) عمامه خود را که «سحاب» نام داشت، به عنوان تاج افتخار بر سر اميرالمؤمنين (عليه السلام) گذاشتند و انتهاى عمامه را از پشت سر بر دوش آن حضرت قرار دادند.
شعر غدير
در مراسم پر شور غدير، حسان بن ثابت از پيامبر اکرم(صلي الله عليه و آله) اجازه خواست تا به مناسبت اين واقعه عظيم شعرى درباره اميرالمؤمنين حضرت علي(عليه السلام) بسرايد.
حضرت فرمودند: بگو به برکت خداوند.
حسان در جاى بلندى قرار گرفت و گفت: «اى بزرگان قريش، سخن مرا به گواهى و امضاى پيامبر (صلي الله عليه و آله) گوش کنيد.» سپس اشعارى را که همانجا سروده بود خواند که به عنوان يک سند تاريخى از غدير ثبت شد و به يادگار ماند.
جبرئيل در غدير
اتمام حجت ديگر اين بود که مردى زيباروى در کنار مردم مىگفت:
«به خدا قسم روزى مانند اين روز هرگز نديدم. چقدر کار پسر عمويش را محکم نمود! براى او پيمانى بست که جز کافر به خدا و رسولش آن را بر هم نمىزند. واى بر کسى که پيمان او را بشکند.»
عمر نزد پيامبر(صلي الله عليه و آله) آمد و گفت: شنيدى اين مرد چه مىگفت؟! حضرت فرمودند: او را شناختى؟ گفت: نه. حضرت فرمودند.
«او روح الامين جبرئيل بود. تو مواظب باش اين پيمان را نشکنى. اگر چنين کنى خدا و رسول و ملائکه و مؤمنان از تو بيزار خواهند بود!»